Poligon - śladami Cygańskiego Kochanka.
Panowie i nieliczne Panie, niestety za późno zgłosiłem chęć swojej obecności w dniu 14.06.2020r. Szopę był nieugięty i nieubłagany i niestety przepadło. PRZEPRASZAM, chcąc zrehabilitować się proponuję ( mam nadzieję, że za aprobatą miłościwie panującego) spotkanie na poligonie w następną niedzielę tj. 21.06.2020 wychodzimy do lasu by narobić hałasu o 9. Moja propozycja i PROŚBA aby swoje chęci wyrażać do soboty do godziny 12, po 12 no cóż... można usiąść na nóż, zainteresowanych odsyłam do Tyrona on wie jak to się robi.
Wrona
Jola
Haribo
Sławomir
Zbych
Szopen
Multitool
Mila
Gober
Odpadam
Bedziemy
Wrona i Jola potwierdzili
Raczej będę z Sławomirem, bez nowego
Potwierdzam potwierdzenie potwierdzenia
Nie ma problemu RaV, zdrowia!
Panowie, Panie. Potwierdzajcie swoją obecność na jutro.
Zatwierdzam siebie, Gobera, Multitoola i Mile.
Enzo
Wrona
Jola
Haribo
Sławomir
Nowy
Przemo
Zbych
Szopen
Multitool
Mila
12. Gober
Moi mili, niestety z powodów zdrowotnych zmuszony jestem odpuścić niedzielne strzelanie z Wami, proszę o przejęcie pałeczki w kwestii scenariuszy. Mam nadzieje że pogoda dopisze a "trup" będzie padał gęsto.
13. Enzo
temu
RaV
Wrona
Jola
Haribo
Sławomir
Nowy
Przemo
Zbych
Szopen
Multitool
Mila
12. Gober
Będę po nocy ale jak najbardziej obecny
RaV
Wrona
Jola
Haribo
Sławomir
Nowy
Przemo
Zbych
Szopen
Multitool
Mila
RaV
Wrona
Jola
Haribo
Sławomir
Nowy
Przemo
Zbych
Szopen
Multitool
Panowie wpisujcie się na listę od razu, przypominałem to już nie raz. Wtedy jest przejrzyściej i można szybciutko sprawdzić ile jest chętnych.
RaV
Wrona
Jola
Haribo
Sławomir
Nowy
Przemo
Zbych
Szopen
Zbych
Przemo
Haribo + Sławomir + Nowy
Masz moje błogosławieństwo RaV 😄 Dodaj tylko link do miejsca zbiórki (możesz skopiować z poprzedniego posta). Wszelkie racjonalne ruchy społeczności airsoftowej są mile widziane. Wręcz zachęcam innych do dołączenia. Takie działania wielu osób właśnie napędzają i utrzymują airsoftowe środowiska, zwłaszcza te mniej liczebne.
Dobrym rozwiązaniem będzie podawanie przez założyciela postu rozgrywki terminu (dzień i godzina), do którego będzie można stwierdzić, czy rozgrywka się odbędzie. W takim przypadku konieczne jest również podanie minimalnej ilości osób, do przeprowadzenia rozgrywki. Oczywiście będzie można się zapisywać i później, ale gdy po przekroczeniu godziny zawartej w podanym terminie, nie będzie określonej ilości osób, to będzie to oznaczało odwołanie rozgrywki.
Osobiście przyznam, że raz na jakiś czas ja mogę zagrać nawet w 4 osoby, ale rozgrywki z taką i zbliżoną frekwencją co tydzień są zwyczajnie nudne. Rozsądnym limitem na nasze realia jest 8/10 osób. Gdy danego tygodnia nie byłoby rozgrywki z powodu niskiej frekwencji, to w następnym tygodniu można obniżyć próg np. o kolejne 2 osoby.
Cieszy mnie to, że ktoś inny założył post. Mile widziane są również nowe scenariusze, jednak przedstawiając je, miejcie na uwadze możliwość ich zrealizowania w naszych warunkach. Tworzenie scenariuszy na 20 i więcej osób jest obecnie bez sensu. Dodam również, że jeśli KTOKOLWIEK ma jakieś obiekcje co do powyższego rozwiązania podawania terminu, czy do godziny spotkania, założonego przez RaV'a, to śmiało wypowiadajcie się na forum. Właśnie po to istnieją fora. Mi godzina 9:00 pasuje, ale wiem, że nie wszystkim, więc piszcie o tym na forum, a spróbujemy dojść do kompromisu.
Zaznaczę również dla tych, którzy mają do mnie osobisty problem, że nie jestem żadnym wodzem, czy dowódcą. Paszportu z Polsatu też nie mam. Przytaczanie inwektyw osób, które totalnie olewają suwalski airsoft, jest zbędne. W końcu ich żale nigdy nie zmieniły sytuacji na korzyść dla lokalnego airsoftu, co czyni ich wypowiedzi jeszcze bardziej śmiesznymi. "Status" organizatora (w końcu widoczny no forum...) jest tu jak najbardziej trafny. O tyle dobrze, że jeszcze te osoby nie zaczęły prać brudów publicznie i zachowują spory w prywatnych grupkach. Wolę jednak, by ktoś z problemem wytłumaczył mi swoją opinię w cztery oczy, tak na boku. Już nie ważne czy to będzie przed/po rozgrywce czy w trakcie przerwy między scenariuszami. Chcę po prostu, by reszta grających nie miała nic wspólnego z tym syfem. To taka uwaga poza tematem, której nie trzeba komentować - wykorzystałem sytuację i napisałem to co chciałem napisać już dawno temu 😉
RaV
Wrona
Jola
Lista osób życzliwych:
RaV (preferowana ekipa z Wroną, bo nie muszę w tedy chodzić w ka-ka-kasku).